Aan het woord | Josita van der Mark

Aan het woord | Josita van der Mark

Dit is Josita, 52 jaar jong, met al heel wat arbeidsjaren op de teller in de zorg. Na 25 jaar gewerkt te hebben op de Spoedeisende Hulp en Huisartsenpost, is ze sinds 3 jaar ‘achter de schermen’ werkzaam als klachtenfunctionaris. Hier houdt ze zich voornamelijk bezig met zaken die fout zijn gegaan in de gezondheidszorg. Hoewel ze deze carrièreswitch bewust heeft gemaakt, koos ze er in de Corona-crisis toch voor om tijdelijk weer de handschoenen aan te trekken. Josita meldde zich aan als zorgprofessional bij Coronacentrum Urmond.

“Het raakt mij om te zien dat iedereen zich samenpakt in deze moeilijke tijd. We willen ervoor zorgen dat patiënten goede zorg krijgen, dat ziekenhuizen niet overbelast raken en dat medewerkers op de intensive care hun werk kunnen blijven doen. Daar zijn handen voor nodig, anders lukt het niet. Dat is ook de reden waarom ik mij heb aangemeld als zorgprofessional bij Coronacentrum Urmond.

Ik ben 20 uur per week werkzaam op het hoofdkantoor van HuisartsenOZL en heb mij voor alle overige uren beschikbaar gesteld. Dat betekent dat ik naast mijn baan kan helpen wanneer het nodig is. De reden van mijn aanmelding is de passie voor het vak. Ik ben van origine SEH-Verpleegkundige, dus eigenlijk ben ik weer gaan doen waar ik goed in ben. Het snelle handelen, meedenken en helpen van mensen zit nog steeds in mijn bloed.

Naast alle mooie dingen bestaan er ook zorgen, maar die merk ik op dit moment nog niet. Tuurlijk doet dit wat met je, we zijn allemaal mensen. Gelukkig is iedereen erg betrokken en krijgen we de juiste steun als daar behoefte aan is. Ik voel me gezond, ik ben fit en ik kan veel werk verzetten. Het enige wat voor mij nu telt is dat het goed loopt en dat mensen geholpen worden. Gelukkig staan alle neuzen dezelfde kant op en steken we de handen uit de mouwen, met als resultaat dat er binnen 3 dagen een heel zorgcentrum is opgezet. Daar ben ik trots op.

Ondanks mijn ervaring in het ziekenhuis, schrik ik van de crisis waar we nu mee te maken hebben. Het aantal patiënten is enorm. Ik zie veel oude mensen en veel ernstig benauwde mensen voorbijkomen. Toch zitten nog veel mensen met dezelfde kwaliteiten en ervaringen als ik thuis. Het is hoog tijd dat we krachten gaan bundelen, want samen staan we sterk. Daarom roep ik iedereen met kennis van de zorg op om, net als ik, te doen waar we goed in zijn. Laat je hart spreken en zet je skills in. De mensen hebben je nodig.”

Om de patiëntenstroom naar het Thuiszorg Hotel op te vangen zoekt Coronacentrum Urmond zorgpersoneel. Heeft u ervaring in de zorg, in de breedste zin van het woord, en bent u bereid de handen uit de mouwen te steken? Dan roepen we u op om zich te registreren via deze link.